Hoe kunnen we helpen?

Veelgestelde vragen

 

We bouwen aan een nieuw kindcentrum. Alles is volop in ontwikkeling. We hebben heel goed voorstellen dat je nog heel veel vragen hebt. De meest gestelde vragen hebben we voor je op een rijtje gezet. Neem contact met ons op als je nog meer wilt weten.

Kan ik komen kijken bij het kindcentrum?

Jazeker. Dit kan! U kunt zich aanmelden via de button op de homepage. 

Wij zijn per augustus 2023 verhuisd naar het Kazerneterrein. U vindt ons via P3 van Willem II. Vanaf daar loopt u via de veilige corridor naar ons gebouw aan de Anton Ebbenhof nr. 90

 

Mijn kind zit op een andere basisschool. Kan hij/zij wel bij WillemsPoort naar de BSO?

Nee. Omdat wij een kindcentrum zijn en onderwijs en opvang in een doorgaande lijn samenwerken, reserveren wij onze BSO plaatsen voor kinderen uit ons eigen kindcentrum.

Wat kost het om mijn kind naar KC WillemsPoort te brengen?

Binnen ons kindcentrum zijn diverse mogelijkheden. Je bepaalt zelf welk arrangement bij je gezinssituatie past. Hierover ga je met ons het gesprek aan. In Nederland is onderwijs gratis. Voor opvang gelden tarieven. We vertellen je hierover graag meer tijdens een persoonlijke kennismaking.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden bij WillemsPoort?

Als u uw kind wenst aan te melden voor onze kinderopvang, neem dan contact op met het regiokantoor van Humankind.                                        T: 073-7119400/ E: regiomiddenbrabant@humankind.nl

Middels de button op de homepage kunt u zich geheel vrijblijvend aanmelden voor een kennismaking en rondleiding op onze locatie. Opvang en onderwijs trekken hierin samen op. Er is volop gelegenheid om vragen te stellen. 

(voor-) Aanmelden voor onderwijs bij WillemsPoort kan alleen ná een persoonlijke kennismaking en rondleiding, als er nog plek is.  

 

Wat zijn de schooltijden?

Ons kindcentrum is alle dagen van 7.30-18.30u geopend. Opvang en onderwijs werken nauw samen. Natuurlijk kan het zijn dat je kind alleen ‘onderwijs’ afneemt bij ons, al heeft dat niet onze voorkeur. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag hebben we onderwijstijd van 8.30u- 14.30u. Op woensdag van 8.30u- 12.30u.

Is er sprake van een continurooster?

Ja. Alle kinderen blijven, met uitzondering van de woensdag, op school tijdens de lunch. Ze nemen vanaf 4 jaar een lunchpakketje mee. Kinderen van 0-4 jaar krijgen een lekkere en gezonde lunch in de opvang.

Mijn kind zit al op school. Kunnen we overstappen?

Dit kan. Het belang van je kind staat bij ons centraal. We gaan met je in gesprek, en ook met de huidige school. Samen kijken we wat de beste keuze is voor de ontwikkeling van je kind. Vanaf schooljaar 2022-2023 verzorgen wij onderwijs aan leerjaar 1 t/m 5. Vanaf 2023-2024 kunnen leerlingen t/m leerjaar 6 bij WillemsPoort terecht. Zij-instromers plaatsen wij (tenzij verhuizing) alleen bij aanvang van een nieuw schooljaar en niet lopende het schooljaar. Heeft u een schoolgaand kind en interesse in WillemsPoort? Neem dan tijdig contact met ons op en wacht niet tot vlak voor de zomervakantie. 

Ik woon niet in de wijk Willemsbuiten. Mag ik dan mijn kind aanmelden?

We willen met ons kindcentrum een échte wijkvoorziening zijn en richten ons dan ook met name op kinderen uit de wijk, al vanaf 0 jaar. In de basis is iedereen natuurlijk welkom bij WillemsPoort. Echter, er is meer vraag dan aanbod. Dit dwingt ons tot het werken met een aannamebeleid. In het aannamebeleid, te vinden op deze website, leest u dat kinderen uit postcodegebied 2026 voorrang krijgen. In de praktijk betekent dit dat er de komende jaren nauwelijks tot geen plek zal zijn voor kinderen uit andere postcodegebieden. 

Nog meer vragen?

We staan graag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.