Hoe kunnen we helpen?

Veelgestelde vragen

 

We bouwen aan een nieuw kindcentrum. Alles is volop in ontwikkeling. We hebben heel goed voorstellen dat je nog heel veel vragen hebt. De meest gestelde vragen hebben we voor je op een rijtje gezet. Neem contact met ons op als je nog meer wilt weten.

Kan ik komen kijken bij het kindcentrum?

Jazeker. Dit kan! U vindt onze tijdelijke locatie aan de Willy den Oudenstraat op nr. 100

(pal achter T-kwadraat en naast atletiekvereniging Atilla)

Vul het contactformulier in of neem per mail contact met ons op, dan maken we met u een afspraak voor een rondleiding.

 

Mijn kind zit op een andere basisschool. Kan hij/zij wel bij WillemsPoort naar de BSO?

Nee. Omdat wij een kindcentrum zijn en onderwijs en opvang in een doorgaande lijn samenwerken, reserveren wij onze BSO plaatsen voor kinderen uit ons eigen kindcentrum.

Wat kost het om mijn kind naar KC WillemsPoort te brengen?

Binnen ons kindcentrum zijn diverse mogelijkheden. Je bepaalt zelf welk arrangement bij je gezinssituatie past. Hierover ga je met ons het gesprek aan. In Nederland is onderwijs gratis. Voor opvang gelden tarieven. We vertellen je hierover graag meer tijdens een persoonlijke kennismaking.

Hoe kan ik mijn kind aanmelden bij WillemsPoort?

Fijn dat je je kind wilt aanmelden! Vul het formulier in en wij nemen contact met je op voor een persoonlijke kennismaking. Of neem zelf contact op met ons door ons te bellen of mailen. Wij zijn altijd bereikbaar tijdens kantooruren.

Wat zijn de schooltijden?

Ons kindcentrum is alle dagen van 7.30-18.30u geopend. Opvang en onderwijs werken nauw samen. Natuurlijk kan het zijn dat je kind alleen ‘onderwijs’ afneemt bij ons, al heeft dat niet onze voorkeur. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag hebben we onderwijstijd van 8.30u- 14.30u. Op woensdag van 8.30u- 12.30u.

Is er sprake van een continurooster?

Ja. Alle kinderen blijven, met uitzondering van de woensdag, op school tijdens de lunch. Ze nemen vanaf 4 jaar een lunchpakketje mee. Kinderen van 0-4 jaar krijgen een lekkere en gezonde lunch in de opvang.

Mijn kind zit al op school. Kunnen we overstappen?

Dit kan. Het belang van je kind staat bij ons centraal. We gaan met je in gesprek, en ook met de huidige school. Samen kijken we wat de beste keuze is voor de ontwikkeling van je kind. In schooljaar 2021-2022 hebben wij leerjaar 1-2-3 in huis. Kinderen in deze leerjaar zijn bij ons welkom. Vanaf schooljaar 2022-2023 breiden wij uit met leerjaar 4 en 5. Heeft u een kind in deze leeftijd en interesse in WillemsPoort? Neem dan contact met ons op. 

Ik woon niet in de wijk Willemsbuiten. Mag ik dan mijn kind aanmelden?

We willen met ons kindcentrum een échte wijkvoorziening zijn en richten ons met name op kinderen uit de wijk. Zij krijgen wat ons betreft voorrang. Maar ook kinderen van buiten de wijk zijn welkom. Maak dus vooral een afspraak met ons. Dan onderzoeken we samen de mogelijkheden.

Nog meer vragen?

We staan graag voor je klaar om je vragen te beantwoorden.