Xpect Primair

Ieder kind in Tilburg goed onderwijs

Xpect Primair bestaat uit zesentwintig nauw samenwerkende authentieke, autonome, sociaal-katholieke scholen voor primair onderwijs.

Ieder kind moet veilig, gezond, gelukkig en kansrijk op kunnen groeien. Onze scholen spelen daarin een essentiële rol. Wij bieden een prettige, veilige en duurzame leeromgeving waarin elk kind zich optimaal kan ontwikkelen.

De leerkracht speelt daarin een centrale rol. Hij of zij maakt elke dag het verschil door te enthousiasmeren, te inspireren en met collega’s voor kwalitatief hoogwaardig en toekomstgericht onderwijs te zorgen.
De rol van het onderwijs beperkt zich niet tot het klaslokaal of de schoolpoort. Optimale ontwikkeling van het kind vraagt om samenwerking tussen school, ouders en andere partijen. Als nauw samenwerkend collectief van zesentwintig authentieke, autonome, sociaal-katholieke scholen voor primair onderwijs willen wij daarom midden in de Tilburgse samenleving staan. ‘De kracht van verbinding’ is daarbij ons leidende principe.

www.xpectprimair.nl

Humankind

Humankind (in 1983 gestart als Kinderopvang Humanitas) is de grootste niet-commerciële organisatie voor kinderopvang en –ontwikkeling in Nederland. Onze pedagogische visie is gebaseerd op humanistische waarden. Wij geloven in optimale groei en bloei van ieder kind. In een samenleving waarin zorg en respect voor de leefomgeving belangrijk zijn. Voor mens en natuur. Voor elk individu en voor elkaar. Nu en in de toekomst. Wij innoveren, stimuleren, faciliteren en brengen betrokken partijen samen om de cirkel rondom het kind en ouders te versterken. Dat doen we zowel lokaal als landelijk. Onze meer dan 500 vestigingen worden dagelijks bezocht door circa 25.000 kinderen.

Meer informatie? Klik hier www.humankind.nl

 

 

Overige partners

 

Gemeente Tilburg

Kindcentrum WillemsPoort wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met de Gemeente Tilburg. De Gemeente is verantwoordelijk voor goede en voldoende onderwijshuisvesting in de stad. Zij maken het mogelijk dat WillemsPoort al vanaf sept. 20201 de poort kan openen in een tijdelijke huisvesting. 

Sportbedrijf Gemeente Tilburg

Natuurlijk gaan de kinderen van WillemsPoort lekker sporten! Dit doen ze met onze eigen professionals maar een paar uur per week ook met een sportcombinatiefunctionaris van het Tilbugse sportbedrijf. Op dit moment zijn wij met het sportbedrijf aan het onderzoeken waar de kinderen van WillemsPoort kunnen gaan gymmen. 

Wijkvereniging Willemsbuiten

Meteen toen bekend werd dat WillemsPoort ging starten, heeft de fanatieke wijkvereniging van Willemsbuiten contact met ons gezocht. Wat een fijne betrokkenheid! We hebben kennisgemaakt en de intentie uitgesproken om met elkaar samen te werken waar nodig. We weten elkaar al goed te vinden! 

 

Ook partner worden?

Neem contact op via kc.willemspoort@xpectprimair.nl